AJANKOHTAISTA

Veneiden katsastus 2020

Runkokatsastus on voimassa viisi (5) vuotta. Huomioikaa t√§m√§ ennen kev√§√§n vesillelaskua, sill√§ runkokatsastus suoritetaan veneen ollessa telakoituna. Runkokatsastuksesta on aina sovittava erikseen katsastusmiehen kanssa ja vastuu katsastuksen voimassaolosta kuuluu veneen omistajalle. Runkokatsastuksen lis√§ksi vene tulee vesill√§ ollessa vuosikatsastaa, my√∂s siis “runkokatsastusvuonna”. Venett√§, joka on laskettu veteen ilman voimassa olevaa runkokatsastusta, ei vuosikatsasteta.

Koronavirusepidemian vuoksi runkokatsastuksia ei tehdä keväällä 2020, vaan katsastukset siirtyvät näiltä osin syksyyn 2020. Lisäksi vuosikatsastusaikaa on jatkettu SPV:n suosituksen mukaisesti niin, että katsastus on oltava tehtynä heinäkuun 2020 loppuun mennessä. Huomioikaa kuitenkin, että vakuutusyhtiönne saattaa edellyttää vuosikatsastusta kesäkuun 2020 loppuun mennessä. Vastuu tästä on veneen omistajalla!

Kaikki Trafi:ssa rekisteröidyt, PVK:n venerekisterissä olevat ja uudet veneet on vuosikatsastettava 2020 voimassa olevien katsastusmääräysten mukaisesti. Eli näille edellä mainituille veneille katsastus on pakollinen!

Veneen voi katsastaa jo ennen varsinaisia katsastuspäiviä sopimalla asiasta kat­sastusmiehen kanssa. Vene on syytä katsastaa heti vesillelaskun jälkeen, ettei viimeisinä katsastuspäivinä synny ruuhkaa. Katsastamattomat veneet poistetaan kerhon ja liiton rekisteristä eikä veneessä saa käyttää kerhon virallista lippua.

Katsastuspäivät on esitetty kevättiedotteessa. Ensimmäiset katsastuksen varauslistat tulevat ilmoitustaululle toukokuun puolivälissä.

Uusintakatsastuksessa veneilijällä tulee olla mukanaan venetodistus sekä edellisvuoden katsastuspöytäkirjasta kopio. Lisätietoja katsastuspäälliköltä ja jäsentiedotteesta.


« Koronavirusepidemian vaikutukset kerhon toimintaan     Uutislista     Sammuttimien tarkastus 2020 »